Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Kandil Halkası

(Kandil Halkası nasıl yapılır)

Kandil Halkası için kullanılan malzemeler :
4 su bardağı un
yarım paket yaş maya
1 yumurta
tuz
su

Tarifi :
Karıştırma kabına 4 su unu alın ve unun ortasına 1 yumurtayı kırın. Yumurtanın üzerine yarım paket yaşmayayı ilave edin. Unun üzerine tuzu serpiştirin. Mayanın üzerine ılık su ilave edin ve ilk önce mayayı ve yumurtayı elinizle eritin. Daha sonra mayayı erittikten sonra un ile beraber karıştırın ve kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak hamur elde edin. Hamuru biraz dinlendirin.

Tavaya sıvıyağı alın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve ortasından parmağınızla delin. Hamuru kızdırılmış sıvıyağa alın ve kızartın. Çeşitli peynirlerle, zeytin, domates, salatalıkla ve reçellerle kızartığınız hamurları servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.