Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Tatar Böreği

(Tatar Böreği nasıl yapılır)

Tatar Böreği için kullanılan malzemeler :
5 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
100 gr eritilmiş tereyağı
alabildiği kadar ılık su

iç harcı için:
300 gr kıyma
3 kuru soğan
1 çay bardağı pirinç
tuz, karabiber
sıvıyağ
1 yumurta

Tarifi :
Tatar böreğinin hamuru için,ilk olarak karıştırma kabına un alınır tuzu ve şekeri eklenerek karıştırılır. Daha 1 paket kuru maya alınarak suyu az az ilave edilerek karıştırılır. 1 çay bardağı sıvıyağ eklenerek hamuru yoğrulur. Diğer taraftan iç malzemesi için; tavaya sıvıyağ alınır üzerine doğranmış soğanlar alınarak sotelenir.

300 gr kıyma ve daha önceden haşlanmış pirinç eklenir. Tuzu ve karabiberi ayarlanır.Hazır olan hamur 2 bezeye ayrılır. hamurlar tepsi büyüklüğünde açılır. Birinci hamur yağlanmış tepsiye alınır. Üzerine hazırlanan harç yayılır.ikinci hamur açılarak üzerine kapatılır. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı hamurun üzerine sürülür. Yumurta çırpılarak üzerine sürülür. Fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yoğurt yapacağınız sütü kaynamaya başladıktan sonra beş dakika süreyle büyük bir kaşıkla havalandırırsanız yoğurdunuz daha lezzetli olur.