Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Sucuklu Salamlı Kapalı Pide

(Sucuklu Salamlı Kapalı Pide nasıl yapılır)

Sucuklu Salamlı Kapalı Pide için kullanılan malzemeler :
4 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 tatlı tuz
1 tatlı toz şeker
alabildiği kadar ılık su

iç harcı için:
200 gr. sucuk
50 gr. salam
1 kuru soğan
3 domates
2 yeşil biber
zeytinyağı
tuz, kekik, fesleğen

garnitürü için:
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı tereyağı

Tarifi :
4 su bardağı unu karıştırma kabına alın. Üzerine 1 paket kuru mayayı alın. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı toz şekeri ilave edin. Üzerine kıvamına göre ılık su ekleyerek bir hamur elde edin. İç harcı için 200 gr.sucuğu ve 50 gr. salamı kesin. Soğanı yemeklik doğrayın. Domatesi küp şeklinde kesin.

Biberi kesin. Tavaya sıvıyağ alın ve üzerine soğanı ekleyin. Üzerine biberi sucuk ve salamı alın. Üzerine domatesi ilave edin ve pişirin. Hamurdan 8 adet büyük, 8 adet küçük beze elde edin. Bezeleri yuvarlak olarak açın. Büyük yuvarlağı tezgaha alın üzerine sucuklu, salamlı iç harçtan ilave edin üzerine diğer küçük bezeden açılmış yuvarlak hamur ile kapatın. Üzerine yumurta sarısını sürün. Fırın tepsisine alın. Önceden ıstılmış 180 dercelik fırında pişirin.Pişen pidelerin üzerine tereyağı sürün ve servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,033 saniyede oluşturuldu.