Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Zeytinli Örgü Açma

(Zeytinli Örgü Açma nasıl yapılır)

Zeytinli Örgü Açma için kullanılan malzemeler :
4 su bardağı un
1 paket kurumaya
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
100 gr margarin
1 kase zeytin ezmesi
1 kase kaşar paket rendesi

Tarifi :
4 su bardağı un karıştırma kabına alınır. Tuzu, mayası, şekeri ilave edilip karıştırılır. daha sonra sıvılar ilave dilir. Yumurtanın akı, su, sıvıyağ, süt ilave edilerek yoğurulur. Hazır olan hamur bezelere ayrılarak açılır. Açılan her bir bezenin üzerine bolca margarin sürülür. Daha sonra zeytin ezmesi ve kaşar peyniri rendesi konularak hamurlar rulo yapılır. Rulolar yuvarlanarak uzatılır. Hamurlar 3 er 3 er alınarak örgü yapılır. Yapılan örgüler yağlanmış tepsiye alınır. 1 yumurta çırpılır zeytinyağı eklenerek örgülerin üzerine sürülür. Fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.