Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Kıymalı Gözleme

(Kıymalı Gözleme nasıl yapılır)

Kıymalı Gözleme için kullanılan malzemeler :
3 su bardağı un
yarım paket yaşmaya

iç harcı için:
150 gr. kıyma
2 patlıcan
5 sap taze soğan
1 tutam maydanoz

üzeri için:
1 kase yoğurt
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı

Tarifi :
Un karıştırma kabına alınır. ortası havuz açılır. Maya ve tuz eklenir. Alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğrulur. Bir süre dinlendilir. İç harcı için; tavaya kıyma alınır. Üzerine közlenmiş patlıcan doğranarak alınır. Tuzu, baharatı ayarlanır. Taze soğan ve maydanoz dogranarak ilave edilir, yoğrulur. Kıvamı koyu olursa biraz su katılabilir. Dinlendirilen hamur 10 bezeye ayrılır. Hamur olabildiğince ince açılır. İç harç yarısına sıvanarak hamur kapatılır. Yağlanmış tepsiye alınarak fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Pişen gözlemeler doğranarak servis tabağına alınır. Üzerine çırpılmış yoğurt ve tereyağında kavrulmuş salça dökülerek servis yapılır.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,031 saniyede oluşturuldu.