Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Sivas`ın Etli Ekmeği

(Sivas`ın Etli Ekmeği nasıl yapılır)

Sivas`ın Etli Ekmeği için kullanılan malzemeler :
3 su bardağı un
20 gr. yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker

iç harcı için:
400 gr. kıyma
1 soğan
2 domates
4 biber
1 tutam maydanoz

Tarifi :
Karıştırma kabına un alınır, ortası açılır. İçine maya, tuz, şeker ve su ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. Diğer tarftan iç harcı için; soğan, domates ve biber doğranarak doğrayıcıya alınır. İnce kıyılınca için maydanoz da ilave edilir. Daha sonra bu karışım kıyma ila karıştırılır. Hamurlar bezelere ayrılıp uzunlamasına açılır. Üzerine hazırlanan harçtan sürülerek yağlanmış tepsiye alınır. 250 derecelik fırında 10- 12 dk. pişirilir.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yoğurt yapacağınız sütü kaynamaya başladıktan sonra beş dakika süreyle büyük bir kaşıkla havalandırırsanız yoğurdunuz daha lezzetli olur.