Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Fındıklı Lokmalar

(Fındıklı Lokmalar nasıl yapılır)

Fındıklı Lokmalar için kullanılan malzemeler :
125 gr margarin
1 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 limon kabuğu
1 yumurta
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı badem
kuru üzüm
alabildiği kadar un

üzeri için:
yeşil fıstık

Tarifi :
Karıştırma kabına margarin alınır. Üzerine yumurta, üzüm, file badem, iri kırılmış ceviz, tozşeker, 1 paket vanilya, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesi ilave edilerek karıştırılır. Daha sonra üzerine 4,5 çorba kaşığı un ilave edili ve yoğrulur. Hazırlanan hamur yuvarlanıp yeşil fıstığa bulanır. Daha sonra yağlanmış tepsiye dizilirerek 170 dercelik fırında 15- 20 dk. pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.