Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Marmelatlı Kurabiye

(Marmelatlı Kurabiye nasıl yapılır)

Marmelatlı Kurabiye için kullanılan malzemeler :
4 su bardağı un
1 yumurta
120 gr. margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı toz badem
mamelat

üzeri için:
pudra şekeri

Tarifi :
Karıştırma kabına 4 su bardağı un alnır, ortası açılır. İçine yumurta, sıvıyağ, yoğurt ve margarin ilave edilir. Kabartma tozu ve vanilya eklendikten sonra karıştırlır. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Hamur kurşun kalem kalınlığında açılır. Daha sonra kurabiye kalıpları ile kesilir. Kesilen hamurlar yumurta beyazı yardımı ile yapıştırılıp 175 dercede 13- 15 dk. da pişirilir. Pişince üzerine pudra şekeri elenerek ve ortasına marmelat konularak servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.