Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Patlıcanlı Peynirli Bükme

(Patlıcanlı Peynirli Bükme nasıl yapılır)

Patlıcanlı Peynirli Bükme için kullanılan malzemeler :
3 su bardağı un
1 paket kuru maya
tuz, su

iç harcı için:
3 patlıcan
4 kırmızı biber
1 kase lor peyniri
3 yeşil soğan
tuz, karabiber

üzeri için:
tereyağı

Tarifi :
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın. Üzerine kuru mayayı ilave edin. Üzerine tuz ve ılık sy ekleyerek bir hamur elde edin.İç harcı için 3 adet patlıcanı közleyip küp olarak kesin.

Kırmızı biberi, 3 yeşil soğanı kesin. Bir karıştırma kabına közlenmiş patlıcanı, kırmızı biberi, yeşil soğan, lor peyniri, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.

Hamuru bezelere ayırın. Her bezeleri merdane ile yuvarlak olarak açın. Hamurun uçlarını karşılıklı kapatın. İçine iç malzemeyi ekleyin. Tekrar hamurun uçlarını kapatıp kare şekli verin.Tavada arkalı önlü pişirin. Bükmelerin üzerine tereyağı sürüp servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.