Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Fındıklı Düğme Kurabiye

(Fındıklı Düğme Kurabiye nasıl yapılır)

Fındıklı Düğme Kurabiye için kullanılan malzemeler :
1 paket margarin
4 çorba kaşığı pudra şekeri
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 yumurta sarısı
aldığı kadar un

üzeri için:
1 yumurta akı
dövülmüş fındık
böğürtlen marmelatı

Tarifi :
Karıştırma kasesine iyice yumuşamış margarini alın. Üzerine pudra şekerini, kabartma tozunu, vanilyayı limon kabuğu rendesini, yumurta sarısını ve yavaş yavaş alabildiği kadar unu ekleyin.

Hamur toparlanınca ceviz büyüklüğünde kopartıp yuvarlayın. Önce yumurta akına daha sonra pirinç fındığa batırın. Ortasını parmağınızla çukurlaştırıp tepsiye alın. 170 derecede pişirin. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra içine marmelat doldurun.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.