Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Patates Hamurlu Peynirli Tartölet

(Patates Hamurlu Peynirli Tartölet nasıl yapılır)

Patates Hamurlu Peynirli Tartölet için kullanılan malzemeler :
1 patates
1 yumurta
100 gr. tereyağı
1 çorba kaşığı yoğurt
yarım paket kabartma tozu
tuz
aldığı kadar un

iç harcı için:
beyaz peynir
maydonoz

Tarifi :
Patatesi karıştırma kabına rendeleyin. İçine yumurtanın sarısını, yoğurdu, tereyağını, kabartma tozunu ekleyin ve karıştırın. Ortalama 6 tepeleme çorba kaşığı un ilave ederek hamur elde edin. Hamuru tartolet kalıplarına paylaştırın.

İç harcı için; beyaz peyniri rendeleyin üzerine doğranmış maydanoz ve yumurta akını alarak karıştırın. Kalıplara alınmış hamurun içine harcı koyun ve 180 derecelik fırında pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.