Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Patatesli Kol Böreği

(Patatesli Kol Böreği nasıl yapılır)

Patatesli Kol Böreği için kullanılan malzemeler :
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
yarım paket maya

içi için:
3 patates
1 soğan
1 tutam maydanoz
1 pırasa
150 gr. kıyma

Tarifi :
Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın. Üzerine yarım paket maya ekleyin. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve alabildiği kadar ılık su ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru merdane ile açın. Üzerine sıvıyağ
ekleyin. Hamuru tekrar açın.

İç harcı için patatesleri rendeleyin ve tavya alın. Üzerine ince kesilmiş soğanı ve ince kesilmiş 1 adet pırasayı alın. En son tavaya kavrulmuş kıymayı ekleyin. Tuzu, karabaiber ve pulbiberi de ekleyin. İç harç soğduktan sonra hamura iç harcı ekleyin.

Hamuru rulo yapın. Üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 dereclik fırında pişirin

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.