Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Açma

(Açma nasıl yapılır)

Açma için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı ılık su
yarım çay bardağı toz şeker
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
alabildiği kadar un
1 paket margarin

üzeri için:
1 yumurta sarısı
pudra şekeri
çörek otu

Tarifi :
Bir karıştırma kabına 2 su bardağı ılık su, yarım çay bardağı sıvıyağı alın. Başka bir kapta tuz, kuru maya, mahlep,toz şeker ve üzerine alabiliği kadar un ilave edip karıştırın. Unlu karışımı sıvıların olduğu karıştırma kabına ilave edin. Hamuru elinizle karıştırıp ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edin. Kabın üzerini kapatıp yaklaşık 30 dakika mayalanması için bekletin.

Hamur mayalandıktan sonra hamuru 4 parçaya bölün. Her bir parçayı merdane ile açın. Açtığınız hamurların üzerine oda sıcaklığında yumuşamış olan margarini paylaştırın. Margarini elinizle yayın. Hamuru rulo yapın. Elinizle hamuru uzatın. Hamuru küçük parçalara bölüp açma şaeklini verin.Bu şekilde bütün hamurları hazırlayın. Bir kapta yumurta sarısını ve az miktarda pudra şekerini karıştırın. Hamurun üzerine yumurtalı karışımı sürün. Üzerine çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin