Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Karamelli Tarçınlı Çörek

(Karamelli Tarçınlı Çörek nasıl yapılır)

Karamelli Tarçınlı Çörek için kullanılan malzemeler :
4 su bardağı un
yarım paket yaşmaya
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta
alabildiği kadar su

iç harcı için:
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı tarçın

karameli için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı toz şeker

Tarifi :
Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın. Üzerine 1 daet yumurta süt, tereyağı ve yaşmaya ilave edin. Tüm malzemeleri karıştırın. Hamuru iyice özleştirin. Hamuru merdane ile dikdörtgen şeklinde açın. Hamurun üzerine toz şeker ve tarçın ilave edip elinizle iyice yayın. Daha sonra hamuru bir ucudan başlayarak rulo yapın. Rulo yaptığınız hamuru dilimlere kesin. Karemeli için tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı ve 1 su bardağı toz şekeri eritip karamel elde edin. Fırınkabına karameli dökün. Üzerine dilimlediğiniz çörekleri enine dizin. Önceden ısıtılmış olan 170 dercelik fırında pişirin. Çörek piştikten sonra servis tabağına fırın kabını ters çevirip servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.