Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Limonlu Pelte

(Limonlu Pelte nasıl yapılır)

Limonlu Pelte için kullanılan malzemeler :
2 paket kakaolu bisküvi
10 çorba kaşığı toz şeker
2 adet limon
4 çorba kaşığı nişasta
3 su bardağı su

Tarifi :
Bir tencereye limon suyunu,şekeri,nişastayı ve suyu koyup sürekli karıştırarak kıvamlı hale getirin. Rendelenmiş limon kabuklarını ilave edin. Kare şeklindeki kalıbınızı ıslattıktan sonra bir miktar pelteden döküp tepsinin zeminine bisküvileri dizin. Üzerlerine pelteden dökün ve bir sıra daha bisküvi dizin. Bu işlemi malzemeler bitinceye kadar tekrarlayın. Kalan bisküvileri toz haline getirip üzerlerine serpin. 1-2 saat kadar buzdolabında bekletip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 18 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.