Tencerede Poğaça için kullanılan malzemeler :
4 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı tuz
1 paket yaşmaya
alabildiği kadar un
iç harcı için:
lor peyniri
kırmızı biber
maydanoz
1 yumurta akı
üzeri için:
1 yumurta sarısı
Tarifi : Tencere poğaçası için ilk olarak tencere en kısık ateşe alınır. İçine su ve maya konur. Maya eritilince sıvıyağ, tuz ve şeker konur. Daha sonra sürekli çırpılarak yumurtalar tek tek ilave edilir. İçine yoğurt da eklenerek alabildiği kadar un (tepeleme 12 kaşık) ile kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Tencerenin ısısı elde hissedilince tencerenin altı kapatılır. Elde edilen hamur bir süre mayalandırılır. Bu sırada iç harcı hazırlanır.
İç harcı için; lor peyniri karıştırma kabına alınır. Üzerine doğranmış kırmızı biber ve maydanoz eklenir.yumurtanın akı ad katılarak karıştırılır. yumurtanın sarısı üzeri için ayrılır. Dinlendirilen hamur bezelere ayrılarak çay tabağı büyüklüğünde açılır. İçerisine harçtan konularak ağzı tam kapatılmadan yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derecelik fırında pişirilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009