Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Çilekli Tart Tarifi

(Çilekli Tart Tarifi nasıl yapılır)

Çilekli Tart Tarifi için kullanılan malzemeler :
2 yumurta
125 gr. tereyağı
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı pudra şekeri
yarım çay bardağı buzlu su
alabildiği kadar un

kreması için:
2 su bardağı süt
4 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı tereyağı

üzeri için:
1 kase çilek
1 çorba kaşığı pudra şekeri

Tarifi :
Önce kreması için tereyağı hariç tüm malzemeleri soğuk olarak tencereye dökün ve karıştıra karıştıra pişirin. Krema soğurken hamuru hazırlayın. Karıştırma kabına 125 gr. tereyağını alın.Üzerine pudra şekerini, kabartma tozunu ekleyin. Yumurtaları kırın. Yarım bardak soğuk suyu da ekleyin. Yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamurun üçte ikisini yuvarlak bir fırın kabına kenarlarını iyice yükselterek bastırın. Ortada oluşan havuzu krema ile doldurun. Kalan hamuru da merdane ile açıp üzerine kapatın ve kenarlarını bastırın. 180 derecede pişirin. Daha sonra üzerine çilek dilimleri yerleştirin ve pudra şekeri eleyin. İyici ılındıktan sonra dilimleyerek ikram edin. Nefis bir tatlı.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Çok miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.