Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Cevizli Keteler

(Cevizli Keteler nasıl yapılır)

Cevizli Keteler için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
3 çorba kaşığı zeytinyağı
aldığı kadar un
1 çorba kaşığı kuru maya

iç harcı için:
2 su bardağı ceviz
2 kahve fincanı tereyağı

üzeri için:
1 yumurta

Tarifi :
Karıştırma kabına 2 su bardağı sütü alın. Sütün üzerine 1 su bardağı su, 1 çorba kaşığı kuru mayayı ve zeytinyağını ilave edip karıştırın. Daha sonra üzerine 6 su bardağı un ilave edin.1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı toz şeker ilave edip tüm malzemeyi karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamuru 6 parçaya bölün. Her hamur parçasını merdane ile açın. Hamurların üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Hamurları elinizle esnetip hamuru genişletin.
İç harcı için 2 su bardağı cevizi parçalayıcıdan geçirin. Cevizleri hamurların üzerine serpin. Hamurların bir ucundan başlayarak rolu yapıp gül böreği yapar gibi sarın. Fırın tepsisine dizin. Hamurların üzerini elinizle bastırın. Yumurtayı çırpıp ketelerin üzerine yumurta sürün. Mayalanması için bir süre bekletin. Mayalandıktan sonra önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yoğurt yapacağınız sütü kaynamaya başladıktan sonra beş dakika süreyle büyük bir kaşıkla havalandırırsanız yoğurdunuz daha lezzetli olur.