Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Armutlu Turta

(Armutlu Turta nasıl yapılır)

Armutlu Turta için kullanılan malzemeler :
4 su bardağı un
125 gr. margarin
2 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
5 çorba kaşığı toz şeker

iç harcı için:
4 adet armut
1 su bardağı ceviz
1 kabuk tarçın
1 tatlı kaşığı tereyağı

Tarifi :
Armutları kabuklu olarak küp doğrayarak tavada sotelemeye alın. Biraz sotelendikten sonra üzerine toz şeker, tereyağı ve kabuk tarçını ekleyin. Suyunu çekince içine cevizleri de ekleyin.

Hamuru için yumurtaları karıştırma kabına alın. (birinin sarısını üzeri için ayırın) Üzerine yumuşamış margarini ve toz şekeri ekleyin ve karıştırın. Daha sonra azar azar un ve kabartma tozunu ekleyerek hamuru yoğurun. Hamur hazır olunca hamurun yaklaşık 3'te birini ayırarak geri kalanı kalıbınıza göre açın. Kalıbın altını yağlayıp biraz unlayın. Hamuru kalıba yerleştirip kenarlarını dışa doğru taşırarak havuz oluşturun. Dışa taşanları kesin. Üzerine armutlu iç harcı yayın. Ayırmış olduğunuz hamurdan fitiller yaparak üzerine ızgara yapın. Yumurta sarısı sürerek 180 derede pişirin. Armutlu tart pişince üzerine fırça ile bal sürerek ılık olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.