Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Perdeli Pilav

(Perdeli Pilav nasıl yapılır)

Perdeli Pilav için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı pirinç
1 soğan
250 gr kuzu eti
1 havuç
1 domates
2 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı tarçın
1 tutam maydonaz
1 çorba kaşığı tereyağı
11 yaprak milföy hamuru

Tarifi :
Tencereye sıvıyağı alın üzerine yemeklik doğranmış soğanı ilave edip biraz kavurun. Kavrulmuş soğanların üzerine kuzu etlerini ilave edin ve tekrar etler pişene kadar kavurun. Tencereye kavrulan etlerin üzerine pirinci ilave edin üzerine dolma fıstığı, kuş üzümü tarçını ilave edin. Domatesi ve havucu minik küp şeklinde kesin ve tencereye alın, üzerine ince kıyılmış maydonozu da ilave ederek ocaktan alın. 10 adet milföy hamurunu uç kısımlarından birleştirin. Merdane yardımıyla kare bir hamur açın. 1 adet milföyü uzunlamasına ince şeritler şeklinde kesin. Yuvarlak bir çemberin içine uzun şerit halinde kesilmiş olan milföyü aralıklı olarak dizin.

Dizdiğiniz şerit milföylerin boş kalan kısımlarına bademleri yerleşetirin. Kare şeklinde elde ettiğiniz hamuru çembere uç kısımları dışarda kalacak şekilde yerleştirin ve içine pilavı ilave edin üzerini hamurun uç kısımlarıyla kapatın. Önceden ısıtılımış 180 dercelik fırında pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,021 saniyede oluşturuldu.