Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Patatesli Kubbe Pilavı

(Patatesli Kubbe Pilavı nasıl yapılır)

Patatesli Kubbe Pilavı için kullanılan malzemeler :
2.5 su badağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
sıvıyağ
tuz
etsuyu
300 gr et
1 kase arpacık soğan
5 patates
1 çorba kaşığı salça
tuz, karabiber

Tarifi :
kubbe pilavı için ilk olarak 300 gr et tencereye alınır, soğan ve sıvıyağ ile kavrulur. Salçası eklenir. Tuzu, karabiberi ayarlanır. Önceden haşlanmış patatesler küp küp doğranarak eklenir. Diğer tarfatan pilav için tavaya sıvıyağ ve tereyağı alınır pirinçler ilave edilerek kavrulur. Hazır olan patatesli, etli harç çukurca bir kaseye doldurulur. Kase derin bir tencereye ters çevrilir.

kenarlarına kavrulmuş pirinçler alınır. Üzerine etsuyu ilave edilerek 195 decrecede fırında suyu çekinceye kadar pişirilir. Pişince fırından alınarak ortasındaki kase çıkarılarak servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.