Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Börek Çöp Şiş

(Börek Çöp Şiş nasıl yapılır)

Börek Çöp Şiş için kullanılan malzemeler :
2 yufka
1 su bardağı krema

içi için:
250 gr kıyma
1 soğan
tuz, karabiber, kimyon

panelemek için:
2 yumurta
1 kase galeta unu

süslemek için:
kiraz domates

Tarifi :
Börekli çöp şiş için ilk olarak iç harç hazırlanır. Bunun için; soğan doğranır sıvıyağda sotelenmeye alınır. Daha sonra üzerine kıyma alınarak tuzu ve baharatı ayarlandıktan sonra iyice sotelenir. Diğer taraftan yufka tezgaha serilir. Önce ikiye kesilir. Daha sonra uzunlamasına 3 parmak arayla kesilir. Yufkalar kesildikten sonra yufkanın üzeri krema ile sıvanır. Daha sonra içerisine hazırlanan harçtan azar azar konularak muska böreği yapar gibi yuvarlaya yuvarlaya sarılır. 2 yufka için aynı şey yapılır.

Yuvarlanan toplar ilk olarak çırpılmış yumurtaya daha sonra da galeta ununa bulanarak 180 derecede pişirilir. Servis yaparken ise çöp şişe bir börek, bir kiraz domates takılarak 3`lü ya da 5'li olacak şeklilde takılır. Portakal gibi sert bir meyveye şişler saplanarak servis yapılır.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.