Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Baklava Börek

(Baklava Börek nasıl yapılır)

Baklava Börek için kullanılan malzemeler :
1 paket baklavalık yufka
125 gr. tereyağı

iç harcı için:
3 soğan
200 gr. kıyma
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 tutam maydonoz
tuz, karabiber

Tarifi :
Öncelikle tepsinizin büyüklüğüne göre hazır baklava yufkalarını kesin. Diğer tarafta iç harcı için önce biraz sıvıyağı tavanıza alın. Dolmalık fıstıkları sararana kadar kavurun. Üzerine kıymayı ilave edin. Daha sonra küp doğranmış soğanları da ilave edip soteleyin. En son ıslatılmış üzümleri, tuz ve karabiberi ekleyin. Altını kapattıktan sonra maydanozu ilave edin. Tepsinize yufkaları havalandırarak üçte birini koyun. arasına iç harcın yarısını koyun.

Yufkaların tekrar üçte birini koyun. Kalan iç harcı koyun. Tekrar kalan yufkalarla kapatıp iri kareler halinde kesin. Tereyağını eritin. Üzerine döküp 170 derecede pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.