Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Avcı Böreği

(Avcı Böreği nasıl yapılır)

Avcı Böreği için kullanılan malzemeler :
2 yufka
200 gr. kıyma
1 soğan
2 çorba kaşığı bulgur
1 avuç ceviz
1 çorba kaşığı salça
1 tutam maydanoz
tuz, karabiber
sıvıyağ

panelemek için:
2 yumurta
yarım çay bardağı süt
galeta unu

kızartmak için:
sıvıyağ

Tarifi :
1 adet soğanı yemeklik kesin. Tavaya sıvıyağı alın üzerine soğanı ekleyin ve kavurun. Üzerine 200 gr. kıymayı ekleyin ve kavurun. Üzerine ceviz, ıslatılmış bulguru, tuz, karabiber pulbiber, kekik ve 1çorba kaşığı salçayı ekleyip soteleyin. Üzerine ince kıyılmış maydonozu ekleyip bir iç harç elde edin.

Panelemek için ise bir karıştırma kabına 2 yumurtayı kırın. Üzerine yarım çay bardağı süt ekeyip birlikte çırpın. 2 adet yufkayı üst üste serin. Yufkaları üçgen parçalara bölün. Her bir parçanın üzerine kıymalı harçtan koyun. Yufkanın uç kısımlarını kapatarak rulo yapıp sarın.

Hazırladığınız börekleri ilk önce sosa batırın. Daha sonra galeta ununa bulayıp sıvıyağda kızartın. Sıcak olarak servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.