Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Peynirli Sarma Börek

(Peynirli Sarma Börek nasıl yapılır)

Peynirli Sarma Börek için kullanılan malzemeler :
hamuru için:
yarım kg un
150 gr tereyağı
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
ılık su
tuz

iç harcı için:
200 gr karışık peynir

açmak için:
nişasta

Tarifi :
Önce unu karıştırma kabına alın. içine sıvıyağı yumurtayı,ılık su ve tuz ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamuru 16 bezeye bölün. hamur dinlendikten sonra bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açın. 4 tanesini aralarına nişasta koyarak üst üste koyun ve açabildiğiniz kadar ince açın. tereyağını eritip dörtte birini hamura sürün. daha sonra peynirleri karıştırıp yine dörtte birini serpin. daha sonra rulo yapıp tepsinin ortasından başlayarak rulo yapın. diğer hamurlara da aynı işlemi yapıp tepsiyi doldurun. üzerine bir yumurta sarısı sürüp susam serpin. 180 derecede iyice kızarana kadar pişirin. dilimleyerek ılık servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.