Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Tavuk Kıymalı Börek

(Tavuk Kıymalı Börek nasıl yapılır)

Tavuk Kıymalı Börek için kullanılan malzemeler :
1 tavuk gögsü
1 soğan
1 domates
2 sivri biber
tuz, karabiber
sıvıyağ

krep için:
4 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 su bardağı süt
2 su bardağı un

panelemek için:
1 çay bardağısüt
1 yumurta
mısır unu

Tarifi :
Tavuk gögsünü çok minik doğrayın. Doğranmış soğanla birlikte tencereye alın. Biraz sıvıyağ ilave ederek soteleyin. Daha sonra üzerine yune doğranmış domates ve biberleri ekleyin. Tuz ve baharat ilave ederek pişmeye bırakın. Krep için yumurtaları kırın. Üzerine sıvıyağı, suyu sütü ve unu ekleyin. Akıcı ayran kıvamında olan hamuru kepçeyle tavaya dökerek pişirin. Krepler soğuduktan sonra tavuklu harcı paylaştırın ve börek gibi kenarlarını kıvırarak sarın. Önce süt ve yumurta karışımına batırın, daha sonra arzuya göre mısır ununa veya galeta ununa batırarak tepsiye alın.

Fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin