Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Kuzu Etli Çıtlatılmış Börek

(Kuzu Etli Çıtlatılmış Börek nasıl yapılır)

Kuzu Etli Çıtlatılmış Börek için kullanılan malzemeler :
6 yaprak milföy
300 gr. kuzu eti
3 soğan
1 kase bezelye
1 tutam maydonoz
1 yumurta
tuz, karabiber
kekik
sıvıyağ

Tarifi :
300 gr. kuzu eti sıvıyağla kavrulmaya başlanır. Soğanlar doğranarak ilave edilir. Tuzu ve baharatı eklenerek kavrulmaya devam edilir. Ocaktan alınacağı zaman bezelyeler ilave edilerek altı kapatılır. Diğer taraftan milföyler kenarları yanyana üst üste gelecek şekilde konulur. kenarlarına basılarak birleştirilir. Daha sonra merdaneyle açılarak inceltilir. Hamur uzunlamasına 2 ye ayrılarak içine hazırlanan harçtan konularak sıkıca sarılır. Simit şeklinde yuvarlanarak yağlanmış tepsiye alınır. Üzerine çırpılmış yumurta sürülür. Haşhaş ya da çörek otu serpilerek kenarlarına bıçakla çeltik atılır. Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.