Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Semsek Böreği

(Semsek Böreği nasıl yapılır)

Semsek Böreği için kullanılan malzemeler :
3 su bardağı un
yarım paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta
su

iç harcı için:
250 gr lor peyniri
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı yeşil zeytin
1 tutam maydanoz
taze soğan
kırmızı biber

üzeri için:
yumurta sarısı

Tarifi :
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın. Unun ortasına yarım paket yaşmayayaı ilave edin. 1 tatlı kaşığı toz şeker ve tuz ilave edin. Üzerine 1 adet yumurta ve diğer yumurtanın sadece akını ekleyin. Sarısını üzeri için ayırın. İlk önce mayayı ertin. Daha sonra kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru bezelere ayırın.Semsek böreğin iç harcı içi karıştırma kabına lor peynirini alın.

Üzerine ceviz, yeşil zeytin, maydonoz, taze soğan ve kırmızı biber ilave edip tüm malzemeleri karıştırın. Bezelere ayırdığınız hamurları eliniz ile açın. Hamurun içine iç malzemeden koyup kapatın. Üzerie yumurta sarısı sürün. Fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.