Gelincikli Börek için kullanılan malzemeler :
5 yufka
yarım kg. gelincik otu
yarım demet yeşil soğan
yarım demett maydanoz
1 tutam ıspanak
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz, karabiber
sosu için:
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
Tarifi : İlk olarak böreğin iç harcını hazırlayın. İç harç için gelincik otunu yeşil soğanı, maydonozu v e1 tutam ıspanağı çok ince olarak kesin. Üzerine zeytinyağı ve tuzunu ilave ederek bir iç harç hazırlayın. Tepsiye bir adet yufkayı serin.İçine iç harçtan ilave edin.Tekrar diğer yufkayı elinizle parçalayın. Bu işlemi yufkalar ve iç harç bitene kadar tekrarlayın. En son yufka ile kapatın. Böreğin sosu için bir karıştırma kabında 1 su bardağı yoğurt, 2 adet yumurta ve 1 çay bardağı zeytinyağını karıştırın. Sosu böreğin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 decelik fırında pişirin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009