Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Pratik Mantı

(Pratik Mantı nasıl yapılır)

Pratik Mantı için kullanılan malzemeler :
2 yufka

sosu için:
100 gr. kıyma
1 çorba kaşığı tereyağ
1 domates
1 tatlı kaşığı salça
1 soğan
1 tutam maydonoz
2 diş sarımsak

üzeri için:
1 kase yoğurt

Tarifi :
Yufkayı üzerine biraz fırça ile su sürerek rulo şeklinde sıkıca sarın. Yufkanın yarısına gelince kesin. Böylece 2 yufkadan 4 rulo hazırlayın.

Ruloları derin dondurucuya koyup hafif sertleşmesini sağlayın. Bu sırada soğanı ve sarımsağı tereyağında soteleyin. üzerine sıra ile önce kıymayı daha sonra da domatesi ve salçayı ekleyin. Biraz soteleyip üzerine sıcak su ilave ederek pişirin. Buzluktan çıkan ruloları iki parmak kalınlığında kesin ve kızgın yağda altın sarısı renginde kızartın. Servis tabağına hamurları alın.Üzerine çırpılmış yoğurdu onun üzerine de kıymalı sosu dökün.

Altı çıtır çıtır üstelik çok lezzetli bir kolay mantı. Serviste ince kıyılmış maydanoz ile servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.