Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Tosunum Böreği

(Tosunum Böreği nasıl yapılır)

Tosunum Böreği için kullanılan malzemeler :
4,5 su bardağı un
yarım çay bardağı sıvıyağ
alabildiği kadar su
tuz

iç harcı için:
1 su bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı haşhaş
1 kase haşlanmış mercimek
1 soğan
tuz, karabiber

üzeri için:
1 yumurta sarısı
haşhaş tohumu

Tarifi :
Hamuru için unun üzerine tuz ve sıvıyağı ekleyin. Alabildiği kadar un ekleyerek hamuru hazırlayın. Hamuru 4 parçaya ayırıp merdane ile açın.Her hamurun üzerine haşhaşla yağı karıştırarak sürün. 4 yufkayı da üst üste koyun. Daha sonra sıkıca rulo yapıp iki parmak kalınlığında kesip içi gözükecek şekilde çevirin. Bu şekilde hazırladığınız hamurların üzerini kapatıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.

Bu arada iç harcı için tavaya sıvıyağ ve soğanları alıp soteleyin.Üzerine haşlanmış mercimekleri,tuz ve karabiberi alıp karıştırın. Dolaptan çıkardığınız hamurları elinizle açarak mercimekli harçtan koyun. Uçlarını birleştirerek kapatın ve yuvarlayıp tepsiye alın. Üzerine yumurta sarısı sürün ve haşhaş tohumu serpin. 180 derecelik fırında pişirip ılık ılık servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yoğurt yapacağınız sütü kaynamaya başladıktan sonra beş dakika süreyle büyük bir kaşıkla havalandırırsanız yoğurdunuz daha lezzetli olur.