Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Kaymaklı Kırma Börek

(Kaymaklı Kırma Börek nasıl yapılır)

Kaymaklı Kırma Börek için kullanılan malzemeler :
4 yufka
200 gr. kıyma
1 patates
2 soğan
1 tutam maydanoz
tuz, karabiber
sıvıyağ

sosu için:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta

üst sosu için:
1,5 su bardağı yoğurt
1 su bardağı kaymak
1 yumurta

Tarifi :
Ara sosu için bir kasede süt, sıvıyağ ve yumurtaya karıştırın. Başka bir kasede yoğurt, kaymak ve yumurtayı karıştırın. İç harcı için sıvıyağ soğan ve kıymayı kavurun.

Kavurmadan önce üzerine bir tane çiğ patatesi derendeleyin. Sotelendikten sonra üzerine doğranmış maydanozu, tuz ve baharatları da ekleyin. Yuvarlak bir tepsiye birinci yufkayı parçalayarak koyun.

1 numaralı sostan aralarına serperek ikinci yufkayı da buruşturarak serin. Yarıya gelince kıymalı harcı dökün. Tekrar kalan iki yufkayı aralarına sos dökerek tepsiye doldurun.

Tepsi dolunca bıçakla karelere kesin. Daha sonra 2 numaralısosu üzerine dökün ve 180 dereceli fırında nar gibi kızaranakadar pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.