Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Patlıcanlı Açık Börek

(Patlıcanlı Açık Börek nasıl yapılır)

Patlıcanlı Açık Börek için kullanılan malzemeler :
3 patlıcan
1 su bardağı krema
1 yumurta
50 gram kaşar peynir
2 yufka
sıvıyağ

Tarifi :
Patlıcanları közleyelim. İçine krema ve yumurtayı ekleyip karıştıralım. En son rende kaşar peynirini de ekleyelim. Tepsiye birinci yufkayı serip yağlayalım. İkinci yufkayı parçalayarak ortasına yerleştirelim. Üzerine patlıcanlı harcı koyalım. Birinci yufkanın kenarlarına taşan kısımlarını pizza kenarı gibi üzerine katlayalım. Üzeri kızarana kadar pişirelim. Dilimleyerek ılık servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.