Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Patatesli Kavurmalı Börek

(Patatesli Kavurmalı Börek nasıl yapılır)

Patatesli Kavurmalı Börek için kullanılan malzemeler :
yarım kg un
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı tuz

üzeri için:
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı

iç harcı için:
4 patates
100 gr kavurma
2 soğan
tuz, karabiber, pulbiber
sıvıyağ

Tarifi :
Bir karıştırma kasesine yarım kg un, 1 paket kuru maya, 1 tatlı kaşığı tozşeker ve 1 çorba kaşığı tuzu alarak kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamuru ikiye kesip bir tepsi büyüklüğünde açın. Sıvıyağ ve tereyağı karıştırıp yarısını hamurların üzerine döküp elinizle sürün. Daha sonra iki hamuru da katmer gibi katlayıp buzdolabına koyun. 10 dakika sonra çıkartıp elinizle açın. Kalan yağı yine hamurlara paylaştırıp sürün. Tekrar katmer gibi katlayıp buzdolabına koyun. 10 dakika sonra çıkartıp yine tepsi büyüklüğünde elinizle açın. Birinci yufkayı tepsiye yerleştirin. Daha önceden hazırladığınız patatesli kavurmalı harcı dökün. Üzerine ikinci yufkayı kapatıp üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecede alt üst kızarana kadar pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tatlının şurubu iyice çekmesi için tatlı veya şuruptan birinin sıcak olmasına dikkat etmelisiniz.