Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Sebzeli Tavuk

(Sebzeli Tavuk nasıl yapılır)

Sebzeli Tavuk için kullanılan malzemeler :
250 gr. tavuk göğsü
1 su bardağı makarna
7 adet mantar
1 adet havuç
2 adet taze soğan
1 adet yeşil biber
6 adet taze fasulye
3 yemek kaşığı mısır
1 tutam soyafilizi
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı sıvı yağ
Tuz ve karabiber

Tarifi :
Derince bir tavaya yağı koyup tavukları kızartın. Tavukları kızarttıktan sonra bir kaba alıp bekletin. Yağa havuç, mantar,taze fasulye ve sarımsağı ekleyip 5 dk kavurun. Tavuk etlerini ve suyunu ilave edip kaynamasını bekleyin. Bir kap içinde mısır nişastasını suyla karıştırıp çözdükten sonra nişastayı da ekleyip koyulaşmasını sağlayın. Makarnayı ayrı bir kapta haşladıktan sonra sebzelerle birlikte harmanlayın. En son taze soğanı da küçük küçük doğrayıp ilave ettikten sonra servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 18 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,021 saniyede oluşturuldu.