Ana Sayfa > Tatlılar > Cevizli Kalbura Bastı

(Cevizli Kalbura Bastı nasıl yapılır)

Cevizli Kalbura Bastı için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
3 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
1/3 su bardağı maden suyu
2 tatlı kaşığı limon suyu
1,5 su bardağı su
yarım paket margarin veya 3 çorba kaşığı tereyağı

Tarifi :
Şekeri ve suyu bir tencereye koyup 10 dk. kaynattıktan sonra limon suyunu da ekleyip soğumaya bırakın. Unu geniş bir kaba koyup ortasını açın. İçine maden suyunu ve yağı ilave edin. Kulak memesi kıvamına gelinceye dek hamuru yoğurun. 12 parçaya bölüp bezeler yapın. Her bezeyi kalbur ya da rende üzerine koyup üzerine parmaklarınızla bastırıp iz çıkmasını sağlayın. Ortalarına bir çay kaşığı iç koyup rulo yapın.

Tepsiyi bir çorba kaşığı yağ ile yağlayıp tatlıları dizin. 200 derecede ısıtılan fırında 35 dk. kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerilerine soğutulmuş şerbet dökün. Şurubu çektikten sonra servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 18 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.