Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Colonoli

(Colonoli nasıl yapılır)

Colonoli için kullanılan malzemeler :
krep için:
1.5 su bardağı süt
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
aldığı kadar un

iç harcı için:
300 gr. kıyma
1 soğan
2 diş sarımsak
1 domates
tuz, karabiber
sıvıyağ

sosu için:
2 domates
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
fesleğen
zeytinyağı
tuz, karabiber

beşamel sosu için:
1 çorba kaşığı un
1.5 su bardağı süt
sıvıyağ
tuz, karabiber
muskat
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Tarifi :
Yemeğimiz dört aşamadan oluşuyor. 1. aşamada krepler için sütü, sıvıyağı ve yumurtaları çırpın. Koyu ayran kıvamına gelene kadar un ilave edip kepçeyle tavaya dökerek krepleri hazırlayın. 2. aşamada sıvıyağda soğan ve sarımsakları soteleyin. Üzerine kıymayı alıp kavurun. Daha sonra küp doğranmış domatesi, tuz ve baharat ilave edin. En son arzuya göre kıyılmış maydanoz da ekleyebilirsiniz. Krepleri ortadan ikiye bölerek kıymalı harcı paylaştırın ve dolma sarar gibi sarın.

Hazırladığınız krepleri yan yana bir fırın kabına dizin. 3. aşamada domates sos için tavaya zeytinyağını alın. Üzerine domates ve sarımsakları ekleyip soteleyin. Daha sonra salçayı ekleyin. En son kıyılmış fesleğen, tuz ve karabiber ekleyin. Bu karışımı fırın kabındaki krep dolmalarının üzerine dökün.

4. aşamada beşamel sos için tavaya sıvıyağ alın.Üzerine unu alıp çevirin. Daha sonra sütü,muskat,tuz ve karabiberi ekleyip pişirin. Bu karışımı da domates sosun üzerine dökerek kaplayın. Arzuya göre bir su bardağı kaşar peyniri rendesini de üzerine serpebilirsiniz. Fırında 180 derecede üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.