Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Patates Mantısı

(Patates Mantısı nasıl yapılır)

Patates Mantısı için kullanılan malzemeler :
6 patates
1 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı un
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber, pulbiber

üzeri için:
200 gr kıyma
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
toz kırmızı biber

Tarifi :
Patatesleri rendenin salys kesen bölümüyle rendeleyin. Üzerine 1 su bardağı yoğurt, 3 adet yumurta, 3 çorba kaşığı un kabartma tozu, tereyağı isıvıyağ, tuz, karabiber ve pulbiber ilave ederek hapsini karıştırın. Fırın kabına karışımı boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 decelik fırında pişirin. Üzeri için ise 200 gr kıymayı kavurun.

Fırında patates mantısını çıkartın ve üzerine kıymayı alın. Kıymanın üzerine 1 kase çırpılmış yoğurdu ilave edin. Tavada 1 çorba kaşığı tereyağını ve toz kırmızı biberi eritin. Yoğurdun üzerine tereyağını ilave ederek servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.