Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Kabaklı Tavuk Göğsü

(Kabaklı Tavuk Göğsü nasıl yapılır)

Kabaklı Tavuk Göğsü için kullanılan malzemeler :
1 bütün tavuk göğsü
2 yumurta
un
hindistan cevizi

kızartmak için:
sıvıyağ

garnitürü için:
1 kase minik sarı kabak
2 domates
2 diş sarımsak
1 tutam taze kekik
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz, karabiber

Tarifi :
Tavuk gögüsleri uzun ince bir şekilde kesin. Önce una sonra yumurtaya sonra da hindistan cevizine bulayın. Kızgın yağda kızartın. Garnitürü için kabakları buharda haşlayın. Sosu için tereyağında domatesleri ve sarımsakları soteleyin.

Üzerine taze kekikleri, tuz ve karabiberi ekleyin. Tabağa tavukları alın. Kenarına kabakları dizin. Üzerine domatesli sosu dökün.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,010 saniyede oluşturuldu.