Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Börekte Pilav

(Börekte Pilav nasıl yapılır)

Börekte Pilav için kullanılan malzemeler :
1 tavuk budu
3 çorba kaşığı badem
2 çorba kaşığı kuşüzümü
2 su bardağı pirinç
tavuk suyu
7 yaprak milföy
1 yumurta sarısı
tuz, karabiber, kimyon, yenibahar

Tarifi :
Tencereye sıvıyağı alın. Üzerine 3 çorba kaşığı bademi ilave edip kavurun. Üzerine 2 su bardağı pirinci ilave edip kavurun. Üzerine 2 çorba kaşığı kuşüzümünü Tavuk etlerini ilave edin. İlave edin. Tavuk suyunu ilave edin. Baharatları ilave edin. Pilavı pişirin.

Milföy hamurlarını merdane ile açın. Hamurların bıçak ile kesin. Üzerine pilav harcından ilave edin. Hamurun kesik kenarlarını birleştirin. Milföy hamurların üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 7

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.