Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Fırında Kekikli Tavuk

(Fırında Kekikli Tavuk nasıl yapılır)

Fırında Kekikli Tavuk için kullanılan malzemeler :
1 bütün tavuk
1 soğan
6 diş sarımsak
1 tutam taze kekik
tuz, karabiber
1 çorba kaşığı mayonez
4 patates

Tarifi :
1 adet bütün tavuğu karın bölümüne sarımsakları ve iri kesilmiş soğanı içine doldurun. 1 tutam taze kekiki tavuğun içine alın. Tuzunu serpin. Tavuğun açık olan kısımlarını kürdan yardımıyla tutturun. Fırın tepsisine bütün tavuğu alın. Tavuğun üzerine mayonezi sürün.

Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında tavuğu pişirin. 4 adet patatesi haşlayın. Daha sonra tavada patatesleri soteletin. Patateslerin üzerine tuz, karabiber, kırmızı toz biber serpin. Servis tabağına yeşillikleri alın. Pişen tavuğu ilave edin. Kürdanları çıkartın. Tavuğun garnitürü için sotelenmiş patatesleri ilave ederek servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.