Ana Sayfa > Et Yemekleri > Güveçte Kuzu But

(Güveçte Kuzu But nasıl yapılır)

Güveçte Kuzu But için kullanılan malzemeler :
yarım kuzu but
4 patates
3 soğan
5 domates
7 yeşil biber
1 baş sarımsak
tuz
tane karabiber
sıvıyağ

Tarifi :
Kuzu butunu iri parçalar halinde kestirin. Bu parçaları üzerine su ilave ederek haşlayın. Daha sonra güvecin altına irice doğranmış kuru soğanları,sarımsakları yerleştirin.Üzerine yarı kıvamda pişmiş etleri de yerleştirin. Üzerine sadece ortadan ikiye kesilmiş patatesleri de ekleyin. En son üzerine yine irice kesilmiş domatesleri ve biberleri yerleştirin. Tuzunu ,karabiberini ve biraz da sıvıyağ ekleyin.Üzerini önce yağlı kağıt ile daha sonra da aliminyum folyo ile kapatıp 180 derecelik fırında en az 1 saat pişmeye bırakın. Tamamen kendi suyu ile pişeceği için nefis bir güveç olacaktır.

Yemeğin mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.