Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Bulgur Köftesi

(Bulgur Köftesi nasıl yapılır)

Bulgur Köftesi için kullanılan malzemeler :
200 gr. köftelik bulgur
2 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı kimyon
Kırmızıbiber ve tuz

SOSU İÇİN:
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
4 diş sarımsak
1 kase yoğurt
Yarım çay bardağı zeytinyağı

Tarifi :
Bulgur yıkanıp tuz ve 1 çay bardağı suyla yoğrulur. İçine salça, un ve baharatlar ilave edildikten sonra yoğrulma işlemine devam edilir. Yoğrulan malzemeden parçalar kopartılarak köfteler yapılır. Bol sıcak suda 10 dk. kadar haşlanan köfteler tabağa alınır. Köftelerin üzerine salça, sarımsak, zeytinyağı ile sos hazılanıp döküldükten sonra servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 18 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,022 saniyede oluşturuldu.