Ana Sayfa > Et Yemekleri > Sebzeli Biftek

(Sebzeli Biftek nasıl yapılır)

Sebzeli Biftek için kullanılan malzemeler :
500 gr. biftek
10 arpacık soğan
4 tombul kabak
2 patlıcan
1 çorba kaşığı salça
5 minik havuç
yeşil biber
2 domates
1 defne yaprağı
mısır özü yağı
tuz
tane karabiber

Tarifi :
500 gr.bifteği tavada yaklaşık 5 dakika yüksek ateşte pişirin. Kabağı,patlıcanı, domatesi, küp olarak kesin. Fırın kabına yarı kıvamda pişen etleri alın. Üzerine küp kestiğniz sebzeleri ilave edin. Sebzelerin üzerine bütün olarak minik havuçları yeşil biberleri ilave edin.

Tavaya 1 çotba kaşığı salça ve 10 adet arpacık soğanı alın. Üzerine bir miktar su ilave ederek bir sos hazırlyın. Hazırladığınız sosu sebzelerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 190 dercelik fırında sebzeli bifteği pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Çok miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.