Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Halit Paşa Kebabı

(Halit Paşa Kebabı nasıl yapılır)

Halit Paşa Kebabı için kullanılan malzemeler :
1 tavuk göğsü
100 gr. kıyma
7-8 konserve mantar
tuz, karabiber

pilavı için:
2 su bardağı bulgur
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 domates
1 biber
tuz, karabiber
su
lavaş
domates
biber
kuru soğan
kaşar peyniri
ceviz
sumak

Tarifi :
1 adet tavuk göğsünü kıyma haline getirin. Karıştırma kabına tavuk kıymasını ve 100 gr. kıymayı ilave edin. Konserve mantarları çok ince olarak kesin. Kıymaların üzerine mantarları da ilave edin. Tüm malzemeyi iyice özleşene kadar yoğurun. Çöp şişlere kıymalı harçtan elinizle yayın. Izgarada pişirin. Domatesi ve biberi 4 parçaya kesip ızgaraya alın.

Pilavı için tencereye tereyağını alın. Üzerine 2 su bardağı bulguru ilave edin. Birlikte kavurun. Üzerine salça, domates ve biberi ilave edin. Üzerine sıcak ekleyin.

Tuz ve karabiberi ekleyerek pişirin. Lavaşları servis tabağına alın. Servis tabağının bir kenarına bulgur pilavını servis edin. Sopanı piyazlık kesin üzerine sumak ekleyip ovun. Bulgur pilavının kenarına soğanı alın. Lavaşların üzerine çöp şişleri dizin. Üzerine kaşar peynir rendesi serpin. Kaşar peynirin üzerine cevizleri ilave edin. Halit paşa kebabını bu şekilde servis edebilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.