Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > 2 Renkli Beğendili Tavuk

(2 Renkli Beğendili Tavuk nasıl yapılır)

2 Renkli Beğendili Tavuk için kullanılan malzemeler :
beğendisi için:
1 kök karnıbahar
1 kök brokoli
4 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
mihaliç peyniri
tuz, karabiber

tavuk sotesi için:
1 bütün tavuk göğsü
3 biber
3 domates
1 defne yaprağı
biberiye
sıvıyağ
tuz, karabiber

Tarifi :
İlk olarak beğendisi için karnabahar ve brokoliyi haşlayın. Sebzeler haşlandıktan sonra ayrı ayrı doğrayıcıdan geçirin. Diğer taraftan 4 çorba kaşığı unu tereyağında sotelenmeye alın. Bir süre sotelendikten sonra üzerine sütü ilave edin. Daha sonra küp doğranmış mihaliç peynirini de ekleyerek karıştırın.

Peynirler eridikten sonra bu karışımı ikiye ayırın. Yarısının içine karnabahar püresini yarısının içine de brokoli püresini ilave ederek iyice karıştırın. (Eğer sert gelirse biraz süt ilave edebilirsiniz) Böylelikle iki ayrı beğendi elde etmiş olacağız.

Diğer taraftan tavuk sote için; küp doğranmış tavuk etini sıvıyağda sotelenmeye alın. Bir süre sotelendikten sonra üzerine doğranmış biber, defne yaprağı ve biberiyeyi ekleyin. Daha sonra üzerine doğranmış domatesleri de ekleyerek tuzunu ve baharatını ekeldikten sonra pişirin. Beğendi ve sote hazır olunca servis için; beğendiyi servis tabağının altına yayın. Ortasını açarak içerisine tavuk sote koyup servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.