Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Güveçte Patlıcan

(Güveçte Patlıcan nasıl yapılır)

Güveçte Patlıcan için kullanılan malzemeler :
300 gr. kuzu gerdan
1 baş soğan
5 diş sarımsak
4 patlıcan
4 domates
5 biber
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tutam taze kekik
tane karabiber
zeytinyağı
tuz

Tarifi :
Patlıcanı halka olarak kesin. Soğanı iri olarak kesin. Domatesi ve biberi iri olarak kesin. Güvecin alt zeminine 300 gr. kuzu gerdanı alın. Üzerine bütün sarımsakları ve soğanları ekleyin. Üzerine biberleri, patlıcanları, domatesi, salçayı, 1 tutam taze kekiği ilave edin. Üzerine sıvıyağ, tuz ve tane karabiber ilave edin.

Güvecin hamurlu kapak kısmı için bir kapta un, su ve tuz ile bir hamur yapın. Hamuru merdane ile açın. Güvecin kapağını hamur ile kapatın. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.