Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Soslu Kabak Dolması

(Soslu Kabak Dolması nasıl yapılır)

Soslu Kabak Dolması için kullanılan malzemeler :
4 kabak
1 çay bardağı ince bulgur
1 kuru soğan
200 gr kıyma
nane, karabiber, tuz
sıvıyağ, su

sosu için:
2 domates
1 çorba kaşığı salça
taze kekik
1 çorba kaşığı tereyağı
sarımsaklı yoğurt

Tarifi :
Dolmanın ilk olarak iç harcı hazırlanır. Bunun için; karıştırma kabına 1 çay bardağı ince bulgur, ince doğranmış soğan, kıyma, tuz ve baharatlar alınarak karıştırılır. Daha sonra kabaklar soyulduktan sonra ikiye ayrılarak ortası çıkarılır. İçerisine hazırlanan harç doldurularak tencereye dizilir. Üzerine biraz su verilerek pişirilir.

Diğer taraftan sosu hazırlanır. Bunun için; 1 çorba kaşığı salça tereyağında kavrulur. Üzerine rendelenmiş domates eklenir. Tuzu ve baharatı ayarlanarak pişirilir. Dolmalar pişince halka halka kesilerek servis tabağına dizilir. Üzerine domates sos ve sarımsaklı yoğurt gezdirilerek servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Beşamelinizin çok daha lezzetli olmasını istiyorsanız, sütün içine soğanı doğrayıp, soğanın tadı çıkana kadar bekleyin.