Talaş Pide için kullanılan malzemeler :
5 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar su
iç harcı için:
yarım kg. kuzu eti
3 soğan
1 su bardağı bezelye
1 tutam maydanoz
sıvıyağ
tuz, karabiber
kekik
Tarifi : Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın. Üzerine kuru mayayı ilave edin. 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edin. Üzerine alabildiği kadar ılık su ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamru hazırlayın. Hamuru bezelere ayırın. Bezeleri merdane ile açın. İç harcı için kuzu etini tavaya alıp kavurun. Etin rengi döndükten sonra üzerine küp kesilmiş olan sopanları ilave edip et ile birlikte kavurun. Kavrulduktan sonra bezelyeyi ekleyin.
Ocaktan aldıktan sonra üzerine ince kesilmiş maydonozu ilave edip bir iç harç elde edin. Bezelere ayırdığınız hamurların üzerine ilk önce kaşar peynir rendesi serpin. Üzerine etli iç harcı yayın. Hamurun kenarlarını kapatın. Pideleri bu şekilde hazırlayın. Fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 dercelik fırında pişirin. Fırından çıktıktan hamurların kenarlarına sıvıyağ sürüp servis edin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009