Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Talaş Pide

(Talaş Pide nasıl yapılır)

Talaş Pide için kullanılan malzemeler :
5 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar su

iç harcı için:
yarım kg. kuzu eti
3 soğan
1 su bardağı bezelye
1 tutam maydanoz
sıvıyağ
tuz, karabiber
kekik

Tarifi :
Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın. Üzerine kuru mayayı ilave edin. 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edin. Üzerine alabildiği kadar ılık su ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamru hazırlayın. Hamuru bezelere ayırın. Bezeleri merdane ile açın. İç harcı için kuzu etini tavaya alıp kavurun. Etin rengi döndükten sonra üzerine küp kesilmiş olan sopanları ilave edip et ile birlikte kavurun. Kavrulduktan sonra bezelyeyi ekleyin.

Ocaktan aldıktan sonra üzerine ince kesilmiş maydonozu ilave edip bir iç harç elde edin. Bezelere ayırdığınız hamurların üzerine ilk önce kaşar peynir rendesi serpin. Üzerine etli iç harcı yayın. Hamurun kenarlarını kapatın. Pideleri bu şekilde hazırlayın. Fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 dercelik fırında pişirin. Fırından çıktıktan hamurların kenarlarına sıvıyağ sürüp servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.