Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Sebzeli Tavuk Dalyan Köfte

(Sebzeli Tavuk Dalyan Köfte nasıl yapılır)

Sebzeli Tavuk Dalyan Köfte için kullanılan malzemeler :
yarım kg. tavuk kıyması
1 yumurta sarısı
tuz, karabiber
alabildiği kadar galeta unu

iç harcı için:
1 yumurta akı
kabak
havuç
kırmızı biber
fesleğen

sosu için:
domates
sarımsak
kekik
zeytinyağı
tuz, karabiber

Tarifi :
Karıştırma kabına tavuk kıymasını alın. Üzerine yumurta sarısı, tuz, karabiber ve galeta unu ilave ederek yoğurun .Köfteyi fırın tepsisine alın ve uzun olarak şekil verin .Elinizle köftenin ortasını açın. İç harcı için kabak ve havucu haşlayın.Haşladıktan sonra küp olarak kesin. Bir karıştırma kabına alın. Üzerine kırmızı biber fesleğen ilave edip karıştırın. Köftenin ortasına iç harçtan koyun.Tekrar köfte ile kapatıp şekil verin. Üzerine yumurta sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Sosu için parçalayıcıya domatesi ekleyip, parçalayıcıdan geçirin. Tavaya domatesi alın. Üzerine sarımsak, kekik, tuz ve karabiber ilave edip bir sos elde edin.servis tabağına domates sosunu dökün. Sosun üzerine sebzeli tavuk dalyan köfteyi dilimleyerek servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,024 saniyede oluşturuldu.